Ervaringsstage Silvretta

Voor de ervaringsstage trekken we dit jaar naar de Bielerhöhe in het Oostenrijkse Vorarlberg. Vanuit het Berggasthof Piz Buin, gelegen op zo’n 2000 m, zullen we dagtochten maken. Valleien in alle richtingen bieden hier veel toerskimogelijkheden.  Begin februari maken we kennis met de groep. We besluiten een dagje vroeger te vertrekken en op zondag al even de ski’s aan te binden in Sankt-Gallenkirch. We ronden tijdig af. Het hotel is immers niet bereikbaar via de gesloten (zomer)bergpas. Om 16h00 vertrekt de laatste lift in Partenen waar we boven worden opgewacht door een busje. Dat brengt ons via smalle tunnels naar het hotel.

Lees verder

Basisstage Kitzbüheler Alpen

In de adembenemende omgeving van de Kitzbüheler Alpen vind dit jaar de toerskistage voor beginners plaats, georganiseerd door Peter en Geert (BPA). De deelnemers, waarvan bijna iedereen een absolute debutant, verzamelen zich in het schilderachtige Wildschönau (Auffach) voor een week vol avontuur.

Lees verder

Basisstage Lungau

De eerste toerskistage van het seizoen vond plaats in Lungau. Het dorpje Tweng, ten zuiden van Obertauern, vormde de vertrekbasis voor een leerrijke week waarbij voornamelijk de N/NW – wind en de daarmee gepaard gaande driftsneeuw centraal stonden. 

Mijn favoriet tijdverdrijf… sporen in een maagdelijk sneeuwlandschap.
Lees verder

Eindelijk ;-)

We kunnen terug gaan toeren 😉

Mijn laatste toerskitocht dateerde van einde januari 2020. Een verdraaide knie tijdens de afdaling – met een ingescheurde knieband tot gevolg – maakte toen, nog voor de Covid-saga losbarstte, een abrupt einde aan het toerskiseizoen.

Lees verder

Sellraintal

In de hut hebben ze toch even aan mij gedacht 😉

Moeten afhaken voor een stageweek die ik zelf organiseer was pijnlijk. Achteraf het verslag lezen van Jan deed nog meer pijn (omdat ik er niet bij was). Maar de corona-crisis leert ons nu dat er veel, veel belangrijkere zaken zijn in het leven dan het missen van een toerskitrip. Hieronder vinden jullie een “ingekorte versie” van het verhaal van Jan (waarvoor dank !).

Lees verder

Seizoen ten einde…?

Nog voor het goed en wel van start is gegaan is mijn toerskiseizoen misschien ten einde. Gelukkig heb ik met tripjes naar het  Bregenzerwald, Montafon en Grossarltal nog een stuk van de hoogwinter kunnen meepakken.

Zo gaat het (nog) goed….
Lees verder